понедељак, 14. јун 2021.

ЗВОНЦЕКОВА БИЉЕЖНИЦА 2. - Какав бас у колима!

Бас у овој песми мене најискреније подсећа на оне видео-снимке природних непогода, кад одједном са хоризонта долази велики талас, али баш велики талас, огроман талас, који прети да ће све да нас смрви. Значи, потоп. 

Басом и почиње песма. Песму стварно не памтим нешто због текста, већ баш због баса. Од 02:35 долази до изражаја бас баш доста, од 03:07 иде једна "слана" солажа од које бас опет остаје у другом плану, од 03:38 ритам скроз посустаје, понавља се "Аеродром", баса уопште нема, а онда се поново убацује таман када креће и ритам (03:57) и онда баш зато што га није било некако је још упечатљивији до самог краја.  



Сто пута сам се сетио ове песме, али нисам могао да је нађем, јер треба знати назив песме који код овог бенда никад нема везе не са песмом, него са било чим. Тако да сам исконтактирао некадашњег басисту, Дејана Новаковића, на Фејсу и тако се снабдео. 

Заправо сам га прво питао за ову песму, јер је још луђа, па смо се надовезали и на ову коју памтим по басу. Баш басу. А овај спот... 




Нема коментара:

Постави коментар